Burun Estetiği Sonrası İçin En Çok Merak Edilenler

Burun şekli yüz ifadesini ve hatlarını belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Yüzün karakteristik özellikleri göz önüne alınarak yapılan başarılı bir operasyon sonunda yeni formuna kavuşan bir burun kontürü kişinin duruşunu ve enerjisini tamamen değiştirebilir.

Yüz bölgesinde ufak dokunuşlarla büyük etkiler yaratma imkanı sunan burun estetiği karmaşık bir operasyondur. Fakat hastalar tecrübeli ve başarılı bir cerrahın gerçekleştireceği burun ameliyatı sonrasında oldukça rahat bir iyileşme dönemi geçirebilirler. Elbette bu süreç kişiden kişiye değişiklik gösterir. Burada önemli olan belirli noktalara dikkat etmek ve tedbirli davranmaktır.

Burun Estetiğinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bireyler burun estetiği sonrası yaşanacak iyileşme süreci boyunca cerrahlarının tavsiyelerine uymalı ve yaşam tarzlarında ufak değişiklikler yapmalıdır. Özellikle ilk haftalarda burun darbelerden korunmalı ve hasta çok fazla yorulmamaya özen göstermelidir. Burun ameliyatı sonrası 1. ay dolduktan sonra hasta yavaş yavaş günlük rutinlerine geri dönebilir.

Burun ameliyatı sonrası ağrı hissi oluşabilir. Operasyon sırasında verilen ilaçların etkisi azaldığında yaşanan ağrıyı hafifletmek için cerrahınız tarafından verilen ilaçları mutlaka kullanın. Operasyondan sonraki günlerde yatış pozisyonuna dikkat etmek gerekiyor. Başı yüksekte tutacak şekilde sırt üstü yatmak en doğrusudur. Burun ameliyatı sonrası yan yatmak burun ve göz kapakları arasındaki bölgede şişme oluşturur.

Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik oluşması oldukça normaldir. Bu şişlikleri en aza indirmek için yapılacak en iyi şey buz kompresi uygulamaktır. Özellikle ilk gece ve operasyondan sonraki bir hafta boyunca düzenli olarak soğuk kompres uygulaması yaparak şişlikleri kontrol altına alabilirsiniz.

Burun estetiğinden sonra baş öne doğru eğilmemeli ve ağır şeyler kaldırılmamalıdır. Operasyon sonrasındaki günlerde hafif yürüyüşler yapabilir. Fakat yoğun egzersiz programlarından bir süre uzak durulmalıdır. Burun estetiğinden sonra hasta mutlaka güneşten korunmalıdır. Çünkü aşırı sıcak ve buhar kan damarlarını genişletir ve bölgede istenmeyen kanamalar oluşmasına sebebiyet verebilir.

Operasyon sonrası sümkürmek kanamaya neden olabilir. Bu nedenle operasyondan sonra en az 1 ay sümkürme yapılmamalıdır. Burun ameliyatı sonrası duş almak için burundaki plastik alçı ve plasterlerin çıkarılması beklenmelidir. Ortalama olarak 1 hafta süren bu zaman zarfı boyunca vücudunuzu yıkayabilir, saçları kuafördeki gibi arkaya doğru atarak temizleyebilirsiniz.

Burun estetiği sonrası gülmek ve aşırı mimik yapmak yeni burun şeklini olumsuz etkileyebilir. Bu aşamada yüz hareketlerine dikkat edilmelidir. Ameliyat sonrası hapşırma gereği duyarsanız ağzınızı genişçe açarak hapşırın. Böylece burun içerisinde oluşacak rahatsızlık hissi minimuma inecektir.

Operasyondan sonra beslenme rutinine ve tüketilen gıdalara da dikkat etmek gerekiyor. Fazla tuzlu gıdalar tüketmek vücudun su toplamasına ve burun bölgesindeki ödemin artmasına sebep olur. Ayrıca operasyondan sonraki bir ay boyunca alkollü, gazlı ve kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır. Burun estetiği sonrası gözlük takmak için operasyonu gerçekleştiren cerrahtan onay alınmalıdır. 1 ila 3 ay arasında değişebilecek bu süreç boyunca lens kullanabilirsiniz.

Burun estetiği sonrası cinsel ilişki için en az 1 hafta beklenmelidir. Daha sonrasında da vücudu çok fazla yormamaya dikkat edilmeli ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır.

Burun ameliyatı sonrası cilt bakımı yaptırmak için operasyonun etkilerinin tamamen geçmesi beklenmelidir. En az bir ay cilt bakımı gibi yüze baskı yapan uygulamalardan kaçınılmalı ve doktorun tavsiyeleri doğrultusunda hareket edilmelidir.

Operasyon Sonrası İyileşme Sürecinde Burun Darbe Alırsa Ne Yapmalı?

Burun ameliyatından sonra darbe almak yapısal problemlere sebep olabilir. Bu nedenle başta ilk hafta olmak üzere uzun bir süre boyunca burnu darbelerden korumak ve dikkatli olmak gerekiyor.

Ameliyattan sonra burun bölgesine beklenmeyen bir darbe alınırsa ilk olarak soğuk uygulaması yapılmalıdır. Bu aşamada hastanın başı yukarıya doğru tutulmalıdır. Darbenin şiddeti ağırsa ve oluşan ağrı hissi ve kanama miktarı artıyorsa operasyonu gerçekleştiren cerraha danışılmalıdır.

Burun Estetiği Sonrası Şişlik İçin Yapılacaklar Nelerdir?

Ameliyat sonrası şişlik için soğuk uygulama dışında yapılabilecek bir diğer şey de yüz masajıdır. Bu masaj lenf dolaşımını hızlandırarak burun bölgesinde oluşan ödemin atılmasında etkili bir rol oynar.

Burun Estetiği Sonrası Masaj Ne Zaman Yapılır?

Burun masajına operasyon sonrasında burun bölgesine yerleştirilen atel ve tamponlar çıkarıldıktan sonra başlanır. Tampon ve ateller ortalama olarak bir hafta on gün içerisinde çıkarılır.

Burundaki Ödem İçin Masaj Kim Tarafından, Nasıl Yapılmalı?

Burun estetiği kişiye özel bir operasyondur. İyileşme süreci ve masaj uygulamaları da hastadan hastaya değişiklik gösterir. Bu nedenle burun estetiğinden sonra yapılacak masaj hareketlerine de operasyonu gerçekleştiren cerrah karar verir. İnternet ortamında yer alan uygulamalar veya kulaktan dolma bilgiler hasta üzerinde bilinçsizce denenmemelidir.

Doktorun tavsiyeleri doğrultusunda günlük olarak yapılacak burun masajının nazik ve hafif bir şekilde uygulanması oldukça önemlidir. Sert ve şiddetli dokunuşlar hem yapısal sorunlara sebebiyet verebilir hem de bölgedeki ödemi artırabilir.

Burun Estetiği Sonrası Masaj Ne Kadar Süre Yapılır?

Burun ameliyatı sonrası masaj kaç ay sürer sorusuna net bir cevabı ancak işlemi gerçekleştiren doktor verebilir. Hastanın iyileşme sürecine ve kontrollerde elde edilen verilere göre belirlenecek süre boyunca burun masajı uygulaması yapılabilir. Ortalama bir değer vermek gerekirse, lenf kanallarını genişleterek bölgede oluşan ödemin atılmasını sağlayan masaj uygulaması operasyonu takip eden 2 ay boyunca her gün düzenli olarak yapılabilir diyebiliriz.

Siz de burun estetiği ile çekici bir görünüşe sahip olmak istiyorsanız ve sonrası için bilgi almak istiyorsanız vakit kaybetmeden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu’dan randevu alabilirsiniz.