Jawline Dolgusu İle Ameliyatsız Çene Estetiği

Günümüzde ufak bir estetik müdahale sayesinde bile büyük değişimler yaşamak oldukça kolay. Ameliyatsız bir şekilde gerçekleştirilen Jawline ile çene ve çene hattının keskinleştirilmesi sağlanır, yüzde gençleşme ve canlanma gerçekleşir. Yüzde altın oran yakalanır ve yüz daha estetik bir görünüm kazanır. Böylece hedeflenen kusursuz yüz profili ortaya çıkartılmış olunur.

Jawline Nedir? Neden Yapılır?

İngilizce’de çenedeki sert çizgiye verilen isim olan Jawline, çene ucu dolgusu olarak da bilinir. Çene ucuna ya da çenenin yan taraflarına uygulanan bir çeşit kalıcı olmayan yüz estetiğidir. Çene de bulunan şekil bozukluklarını gidermek ve yüz asimetrisini dengelemek için yapılır. Yüzde kaybolan ‘V’ şeklini elde etmek için de yapılabilir.

Jawline  Dolgusu Nasıl Yapılır, Ne Kadar Sürer?

Jawline nedir, sorusundan sonra en çok merak edilenlerden bir tanesi de Jawline nasıl yapılır, sorusudur. Çene ve keskin bir çene hattı, elmacık kemikleri ile birlikte yüz bölgesinin ana hatlarını oluşturur. Günümüz estetik anlayışına uygun bir görünüm kazanmak isteyenler için jawline çene keskinleştirme işleminde çeşitli enjeksiyon teknikleri ve çeşitli dolgu maddeleri kullanılır. Bu çeşitler arasında kendi vücudunuzdan elde edilen yağ hücreleri, en çok kullanılan dolgu maddesi olan hyalüronik asit veya tedaviden 4 hafta önce bir alerji testinin yapılmasını gerektiren sığır kolajeni maddelerini sıralayabiliriz. İşlem için dolgu maddesi belirlendikten sonra, sorunun objektif bir şekilde değerlendirilmesi için önden ve yandan fotoğraflarınız çekilir. Dolgu yapılacak alanlar belirlenir. Ağrının azaltılması için krem veya iğne ile bölge uyuşturulur. Dolgu malzemesi derinin altına küçük iğneler ile enjekte edilir. Böylelikle çene projeksiyonu artar ve ‘V’ şeklinde daha belirgin yüz hatları ile istenen estetik çizgiler oluşturulmuş olur. Günümüzde erkekler ve kadınlar tarafından sık bir şekilde tercih edilen çene estetiği 15 dakika gibi kısa süre içerisinde gerçekleştirilir.

Çene Dolgusu Yaptırmak Kimler için Uygundur?

Çene dolgusu daha dengeli yüz hatlarına sahip olmak isteyen ya da çekici ve simetrik bir yüz hattına sahip olmak isteyen herkes için uygundur. Bu istekler dışında çene kısmında farklı şekil bozukluklarına sahip olan her birey, Jawline dolgusu yaptırabilir. En fazla rastlanılan bozukluklar; hacim eksikliği, çenenin geride olması, küçük olması, asimetrik bir görünümde olması ya da çene altı sarkması olarak sıralanabilir. Bu tarz ve benzeri şikayetleri olanlar çene dolgusu sayesinde şikayetlerinden kolay bir şekilde kurtulabilir. 18 yaşından küçük olup çene görüntüsünden dolayı sosyal hayatta problem yaşayan bireylere ise anne babasının yazılı onayı ile çene dolgusu yapılabilir.

Jawline Dolgusu Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere 2 teknik mevcuttur. Cerrahi teknikler kalıcı çözümler üretirken, dolgu ve liposuction teknikleri cerrahi teknik gerektirmeyen işlemlerdir. Çene dolgusunun, ameliyat gerektirmeyen bir işlem olması özellikle ameliyat olmaktan korkanlar için büyük bir avantajdır. Hastanede kalmanızı gerektirmez. Çenedeki birçok problemin ve şekil bozukluğunun basit bir şekilde tek seansta düzeltilmesine imkan tanır. Hızlı ve pratik çözüm sunar. İyileşme süresi gerektirmez. Ayrıca, çene dolgusu fiyatları çenedeki bozukluğun şiddetine ve türüne, hastanın durumuna, kullanılacak olan dolgu malzemesine ve işlemi uygulayacak hekime bağlı olarak değişiklik gösterse de anestezi ve açık ameliyat gerektiren işlemlere göre oldukça ekonomiktir. Kalıcı çözüm arayan fakat ameliyat konusunda kararsız kalan bireyler ise, Jawline sayesinde çene dolgusu öncesi sonrası yaparak kısa süre içerisinde yüzlerindeki değişimi görebilir ve net bir karara varabilirler.

Çene Dolgusu Sonuçları Ne Kadar Kalıcıdır? Uygulama Geri Alınabilir mi?

Kullanılan dolgu enjeksiyonu, ürünün niteliğine bağlı olarak belli bir süre içinde ortadan kaybolur. Hastanın metabolizma hızı, anatomik yapısı, uygulanan doz dolgunun kalıcılığını etkileyen etmenlerdendir. Kişiden kişiye de değişmekle birlikte genellikle 12-18 ay arası bir kalıcılığı mevcuttur. Hasta uygulama sonrası çenede sertlik ve ödem hissedebilir fakat 2 hafta sonra dolgu dokuyla bütünleşir ve yumuşama başlar. Hemen yapıldıktan sonra geri alınması da mümkündür. Hyalüronik asit, hem vücudumuzda bulunan asitlerden biri hem de çene dolgusunda kullanılan bir maddedir. Enjekte edildiği bölge de uzun süre şeklini korur. Bu yüzden ideal bir dolgu maddesi olarak görülür. Dolgu çeneden geri alınmak istendiğinde hyalüronik asiti eritebilecek olan hyaluronidaz enzimi dolgu yapılan bölgeye enjekte edilir. 24 saat süre içerisinde tamamen ortadan kaybolur.

Çene Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Çene dolgusu yaptıranlar, ilk 4 saat makyaj yapmamalı ve ilk 24 saat cilde asitli ürünler sürmekten kaçınmalıdır. Dolgunun yapıldığı gün ağır egzersizler yerine hafif egzersizler yapılmalı. Doktorun belirlediği süre içerisinde spa, sauna ve sıcak banyodan kaçınılmalıdır. İşlem sonrası dolgunun enjekte edildiği alan ellenmemelidir. Bu yüzden doktor belirtmediği sürece işlem yapılan bölgeye masaj yapılmamalıdır. Ayrıca çene dolgusundan sonra çene ucunda morluklar ve şişlikler görülebilir. Bu durumun geçici olduğu hastaya belirtilmektedir. Herhangi bir ağrı ile karşılaşılması durumunda ise doktorunuz tarafından verilen ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz.

Keskin yüz hatları, daha çekici yüz hatlarına sahip olmanızı sağlar ve estetik bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur. Siz de daha çekici yüz hatlarına hemen sahip olmak ve size özel çene dolgusu fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Alpaslan Topçu ile irtibata geçebilirsiniz.